Konsultavtal


  1. Parter i detta avtal är FinnLite Oy (nedan kallat FinnLite/Företaget) och den fysiska person som anges i ansökan (nedan kallad Konsult). Avtalet är personligen bindande för Konsulten. Konsulten får inte sälja, överföra, testamentera eller på annat sätt överlåta detta avtal eller de rättigheter och skyldigheter baserade på avtalet till en tredje part.

  2. Konsulten är själv ansvarig för sin bokföring och för kostnaderna som uppstår i sin verksamhet, inklusive, men inte begränsat till, inkomst-, mervärdesskatt och andra skatter samt eventuella sociala avgifter, arbetslöshets- och pensionsavgifter.

  3. Konsulten vidarebefordrar beställningar till FinnLite genom att arrangera FinnLite-partyn och/eller tar emot beställningar och erhåller en ekonomisk premie enligt FinnLites prestationsbaserade belöningsprogram. Konsulten försäkrar att hen har tillgång till ovan nämnda dokument på internet och noggrant har bekantat sig med det. Konsulten åtar sig att överföra hela det betalda beloppet för beställningarna till FinnLite inom tre (3) arbetsdagar efter partyt. Premie betalas endast för fullt betalda beställningar. Fördröjningar i överföringen av beställningar kan leda till att konsultens premiekonto stängs samt att detta avtal hävs och upphör att gälla sju (7) arbetsdagar efter det att FinnLite har meddelat uppsägningen skriftligen. Försummelse av att överföra betalda beställningar kan även leda till inkassoåtgärder. Ovan nämnda dokument, belöningsprogrammet och BILAGA TILL AVTALET ingår i detta avtal och utgör en integrerad del av detta avtal.

  4. Priset för START-paketet BRA är 29,95€. Priset för START-paketet BÄTTRE är 59,95€. Priset för START-paketet BÄST är 99,95€. Ägarrätten till startpaketet övergår till konsulten när paketet har skickats till konsulten från FinnLites lager. Konsulten får full betalning från och med den första beställningen. Alla belopp som anges i detta avsnitt inkluderar moms. FinnLite förbehåller sig rätten att vid behov kontrollera innehållet och priserna för startpaket.

  5. När denna överenskommelse har mottagits och godkänts av FinnLite, ska FinnLite öppna ett premiekonto för konsulten. När konsulten har levererat FinnLite ett giltigt momsregistreringsnummer och en F-skattsedel registerutdrag över förbetalningsregister (inom 30 dagar) kan betalningen av premie påbörjas. Om konsulten är momspliktig, måste hen meddela detta innan ersättningskontot öppnas och därefter omedelbart meddela FinnLite när momsplikten börjar eller slutar. Konsulten är skyldig att ersätta FinnLite för eventuella negativa skattekonsekvenser till följd av försummelse att meddela om detta. Som ett alternativ kan du även agera som en lättföretagare.

  6. Villkoren för betalning av premie är specificerade i FinnLites belöningsprogram. FinnLite förbehåller sig rätten att ändra villkoren för FinnLites belöningsprogram eller BILAGA till överenskommelsen vid behov. Konsulten anses ha accepterat ändringarna om hen inte meddelar att överenskommelsen sägs upp inom 14 dagar efter att ha mottagit skriftlig information om ändringarna.

  7. Konsulten bedriver sin verksamhet i sitt eget namn i enlighet med sina arbetsmetoder, med hänsyn till EU:s dataskyddsförordning (GDPR = General Data Protektion Regulatorn), de punkter som anges i BILAGAN till AVTALET och skäliga anvisningar som ges av FinnLite. Konsulten åtar sig att inte presentera andra produkter eller tjänster vid evenemang som arrangeras för att presentera FinnLites produkter eller verksamhet. Kunder får sina produkter enbart genom beställningar; direktförsäljning av modellprodukter från demonstrationsbordet är förbjudet. Försäljning av produkter vid allmänna evenemang, till exempel mässor och marknader, måste alltid avtalas på förhand skriftligen med Företaget. Försäljning av FinnLites produkter på loppmarknader och liknande är absolut förbjudet.

  8. Konsulten får använda FinnLites varumärke under gällande avtalstid. Konsulten måste dock alltid ansöka separat om skriftligt tillstånd från FinnLite för att använda FinnLites logotyp, eventuella intervjuer, tidningsartiklar och användning av oregistrerade och registrerade varumärken. Rätten att använda företagsnamnet, logotypen och varumärken upphör omedelbart om konsultens ersättningskonto stängs eller att avtalet sägs upp. Termen ”Oberoende FinnLite-konsult' måste användas i all kommunikation. Konsulten får använda företagets reklambilder och dela dem i sociala medier, men de får inte redigeras.

  9. Konsulten driver sin verksamhet i enlighet med lagar och god affärssed, och följer särskilt bestämmelserna i konsumentlagstiftningen samt visar särskild försiktighet vid mottagande av betalningar med kredit- och betalkort. Konsulten presenterar FinnLites produkter och förmåner på ett sanningsenligt och ärligt sätt, eftersom att erbjuda förstklassig kundservice är av yttersta vikt för både FinnLite och konsulten. Kund och värdinnor, som kontaktar FinnLite direkt, hänvisas till den senaste aktiva konsulten som serverade dem. Om den aktiva konsulten inte kan hittas hänvisas kunden till Team managern.

  10. Den oberoende representationsrelationen mellan konsulten och FinnLite är gällande tills vidare. Avtalet kan omedelbart sägas upp på grund av väsentligt avtalsbrott. Varje avtalsbrott behandlas individuellt. Båda parterna kan när som helst säga upp detta avtal för att avslutas efter uppsägningstiden. Om avtalet sägs upp är uppsägningstiden en (1) månad. Om företaget avslutar sin verksamhet på den aktuella marknaden träder uppsägningstiden i kraft på det datum som FinnLite bestämmer.

  11. Detta avtal träder i kraft när konsulten har godkänt det genom att trycka på knappen "jag godkänner" i det elektroniska dokumentet, som innehåller detta avtal, och när konsulten har betalat för det valda startpaketet i FinnLites webbutik. Genom att godkänna detta avtal försäkrar konsulten sig om att ha läst och godkänt innehållet i detta avtal, FinnLites belöningssystem och BILAGAN till avtalet. Konsulten har rätt att avbryta avtalet utan att ange skäl inom 14 dagar efter att avtalet har ingåtts utan påföljder. Konsulten måste meddela avbokningen via e-post (sweden@finnlite.fi). Efter avbokningen måste Företaget köpa tillbaka alla säljbara och oanvända produkter och supportfunktioner från konsulten samt återbetala fullt ut de avgifter som konsulten har betalat till FinnLite. FinnLite har dock rätt att göra avdrag på återbetalningen med de kostnader som är relaterade till upprättandet av avtalet, vilket kan vara högst 10 % av de nämnda produkternas och supportfunktionernas nettopris utan mervärdesskatt samt de förmåner som konsulten har fått baserat på inköp av returnerbara produkter.

  12. Konsulten accepterar att det dras en administrativ avgift på högst 15 € från hens ersättningskonto under de månader då konsulten har registrerat partybeställningar och/eller hen eller hens kunder har gjort inköp i webbutiken. Avgiften täcker kostnaderna för de tjänster som FinnLite erbjuder och konsultens verktyg. Om konsulten är inaktiv under tre (3) hela kalendermånader kommer deras användarkonto att stängas. Att öppna kontot igen inom ett år kostar konsulten 10 €.